ZUPY KOLAGENOWE.

Zupy kolagenowe

Zupy kolagenowe powstałe na wywarach mocy nie są to zwyczajne zupy, jakie możecie kupić w restauracji, czy sklepie. Ich sekret tkwi w długo gotowanym wywarze ze szpikowych ekologicznych kości wołowych. W ciągu 24 godzin gotowania uwalniają z siebie bogactwo składników mineralnych i budulcowych, a przede wszystkim kolagenu, który ma ogromny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. Wywar taki stanowi bazę do przygotowania wszystkich naszych zup. Jego prozdrowotne działanie potwierdzają liczne badania oraz obserwacje prowadzone na przestrzeni setek, jeśli nie tysięcy lat w wielu kulturach na całym świecie.

Zupy przygotowane na takim wywarze nie różnią się smakiem od zup, które dobrze znamy z domowej kuchni polskiej (np. pomidorowa, czy ogórkowa) lub kuchni świata (green curry, węgierska). To co je różni, to wielokrotnie większa zawartość cennych dla regeneracji naszego organizmu składników. Zupy kolagenowe zdobywają coraz większą popularność na całym świecie – polecają je dietetycy gwiazd z Hollywood, sportowcy i osoby, które dzięki nim uporały się z wieloma swoimi dolegliwościami. My dodatkowo stawiamy na ekologiczne i lokalne surowce służące do ich ugotowania, co czyni z nich prawdziwe prozdrowotne bomby. Zrezygnowaliśmy też ze wszystkiego co niepotrzebne – wzmacniaczy smaku i konserwantów na rzecz naturalnych przypraw i sposobów przechowywania. Coraz większa liczba osób przekonuje się, że codzienna obecność w diecie odżywczej i rozgrzewającej nasz organizm zupy jest niezbędna, by funkcjonować prawidłowo, być zdrowym i pełnym energii. 

Jesteście ciekawi jaki jest ich skład? Oto przykłady!

Zupa pomidorowa

SKŁAD: Wywar kolagenowy (woda, kości wołowe*, ocet winny*), pomidory pellati*, marchew*, seler*, pietruszka*, por*, cebula*, oregano*, majeranek*, bazylia*, ryż*, pieprz*, sól (himalajska lub kłodawska).

___

*certyfikowany składnik ekologiczny lub produkt lokalnego zrównoważonego rolnictwa

 

Rosół

SKŁAD: Wywar kolagenowy (woda, kości wołowe*, ocet winny*, łapki kurze*), marchew*, seler*, pietruszka*, por*, cebula*, fenkuł*, makaron*, pieprz*, ziele angielskie*, liść laurowy*, natka pietruszki*, kombu, pieprz, sól (himalajska lub kłodawska).

___

*certyfikowany składnik ekologiczny lub produkt lokalnego zrównoważonego rolnictwa

Malezyjska laksa

SKŁAD: Wywar kolagenowy (woda, kości wołowe*, ocet winny*), czosnek*, szalotka*, imbir*, pasta laksa, mleko kokosowe*, orzeszki ziemne*, makaron azjatycki*, kolendra*, liście kaffiru, pieprz*, sól (himalajska lub kłodawska).

___

*certyfikowany składnik ekologiczny lub produkt lokalnego zrównoważonego rolnictwa

Jak gotujemy Twoje zupy?

Słowo gotujemy jest tutaj słowem kluczem! Od A do Z zajmujemy się wszystkimi etapami przygotowania zup kolagenowych WECO. Jesteście ciekawi, jak to się dzieje że co tydzień pod Waszymi drzwiami lądują te nieprawdopodobnie pyszne i zdrowe posiłki? Płyniemy więc!

#ETAP 1

SKŁADNIKI

Bardzo nieprzypadkowe składniki. Żadnych kompromisów. Drogi są dwie – albo mamy surowce dostępne od zaufanych i lokalnych rolników, albo zamawiamy je w hurtowni zajmującej się tylko i wyłącznie sprzedażą certyfikowanej ekologicznej żywności. Nasze zupy kolagenowe mają być dla Was skarbnicą mikro i makroelementów, witamin, minerałów i aminokwasów. Nie herbicydów, fungicydów, pestycydów, metali ciężkich, konserwantów, antybiotyków, hormonów wzrostu i innych rzeczy o których ani my, ani wy nie chcecie nawet myśleć. Otwierając słoik zawsze macie pewność, że znajdziecie w nim samo zdrowie.

#ETAP 2

PRZYGOTOWANIE

Kolagen w naszych zupach WECO bierze się z organicznych szpikowych kości wołowych, które są gotowane na wolnym ogniu około 24 godzin oraz wytrawiane przy pomocy naturalnych ekologicznych octów. Dzięki takiej technice w 100% szanujemy wspaniałe produkty, z jakich mamy możliwość przygotowania Waszych posiłków, wyciągając z nich wszystko to, co najlepsze. W dalszej kolejności obierane i krojone są warzywa, przygotowywane dodatki (np. ryż, makaron, mięso) oraz dobierane zioła i przyprawy. Na samym końcu do garnka trafia szczypta nierafinowanej soli himalajskiej lub morskiej. I to wszystko. Zero wzmacniaczy smaku, sztucznych dodatków i konserwantów. To zupełnie niepotrzebne.

#ETAP 3

PAKOWANIE I TRANSPORT

Wrząca zupa jest nalewana do wysterylizowanych wcześniej słoików i dokładnie zakręcana. W tym momencie rozpoczyna się proces WECOwania, który zaowocuje tym, że zupa przez wiele dni pozostanie świeża i odżywcza. Po pełnym ostygnięciu w temperaturze pokojowej zupy są schładzanie do temperatury 4 st. C, a następnie transportowane do Was. Zupy w żadnym momencie nie mają styczności z plastikowymi pojemnikami. Dzięki znanym od lat i neutralnym opakowaniom (szkło i metal) oraz tradycyjnym metodom przechowywania żywności, do waszych talerzy trafia posiłek tak samo zdrowy, jaki spożywały Wasze babcie.